Zondagavond stond een verre verplaatsing naar Marke-Webis (Wevelgem) op het programma voor de Liga B ploeg van Mendo Booischot.

Mendo stond 1 puntje voor in het klassement, maar moest aantreden met een door de examens gehavende ploeg.

Na een voorzichtig aftasten liep de eerste set gelijk op tot 5-5 waarna de thuisploeg uitliep tot 8-5 met enkele killblocks. Mendo vocht evenwel onmiddellijk terug tot 8-8 waarna de Marke opnieuw uitliep tot 15-11 en 16-12. Marke hield veel variatie in de aanval en behield de kloof tot het eind van de set : 25-21. Mendo onderging te veel het spel van de thuisploeg en deed het op alle vlakken iets minder dan de thuisploeg die veel agressiever voor de dag kwam.

De tweede set kondigde zich aan als een kopie van de eerste, zij het dat Marke nu veel sneller een voorsprong nam dankzij haar opposite Coussement: 8-4 bij TTO1. Mendo kwam terug tot twee punten, maar moest dan de rol weer lossen (16-12) na een rode kaart voor Bob Douwen, vermoedelijk wegens protest. De thuisploeg liep uit tot 19-14, set gedaan dacht iedereen. Dankzij de opslagen van Swinnen en Douwen, en na enkele killblocks en punten van opposite Slaets stonden de bordjes plots weer gelijk : 21-21. Er volgde dan een thriller waarbij beide ploegen de setpunten verzamelden, maar niet afwerkten. Uiteindelijk besliste een misser in aanval van de thuisploeg over de set: 32-34 voor Mendo, dat na anderhalve set minder spel, plots zijn gezonde vechtlust scheen teruggevonden te hebben.

Mendo ging meteen op zijn elan door in de derde set en nam meteen het heft in handen. De thuisploeg bleef rustig en nam over tegen TTO1 (8-7). Enkele individuele fouten en een verlies aan concentratie leidden tot 16-11 bij de volgende TTO: Vandecaveye en Coussement bij de thuisploeg werden een ware gesel voor de verdediging van Mendo. De bezoekers konden nog even opleven, maar Marke behield zijn voorsprong (25-21).

De vierde set begon gelijk opgaand: Duwaerts zorgde voor een 5-8 voorsprong voor de bezoekers. Marke (of Coussement) dichtte de kloof evenwel snel (10-10) en nam over naar 16-13. Marke liep verder uit, Mendo kon nog even terugkomen tot 22-19 maar moest de set uiteindelijk aan de thusploeg laten bij 25-21: 3-1 voor de thuisploeg.

Volgende week mogen de jongens van Mendo opnieuw richting Kortrijk : zij spelen dan tegen Optima Lendelede, tweede in het klassement.

Marke Webis / Mendo Booischot : 3-1 (25-21; 32-34; 25-21; 25-21)

Speelden voor Mendo : Wouter Gijsemans, Yannick Slaets, Wout Van Dyck, Joren Appels, Michel Mariën, Bob Douwen, Marijn Claes (L) - Vielen in : Ruben Duwaerts, Toon Swinnen

verslag: Annemie Daems en Filip Duwaerts/Nnieuws.be